2011. október 13., csütörtök

UTAZÁS A LANGERHANS-SZIGETEKRE


Mára felkúszott a cukor világpiaci ára! Is! Meg sajnos az én mérőmön is kissé magas lett a mutatott szám pár napja. Mégiscsak megjátszom a lottón, hátha nyerek.Akkor utazni fogok, a Langerhans -szigetekre! Igaz a heti értékek már kívül esnek a megjátszható számokon!!!
Kedden este voltam a doktor-bácsinál, aki jól elkapott és egy halom beutalóval a hátizsákomban szépen útnak indított! Előtte azért még megkaptam a " tessék szépen megint lefogyni 15 kilót" című fejmosásnak álcázott , brazil szappanopera éppen aktuális részét! Nesze nekem Isaura!
Holnap délben átrohanok a szemészetre, szemfenék-vizsgálatra! (jaj de jó is, ha az ember ülepét a szemén keresztül nézik és nem fordítottan akarják, a szemeit az alsó tájról megvizslatni!)
" A gerincoszlop a hasüreg mögött elhelyezkedő oszlop, amelynek az egyik végén ül a fejünk, a másik végén pedig mi ülünk! "
Gyanítom szemészet után a visszafelé utat már csak tapogatva, a homályban teszem meg, mert ugye amikor tágítják a pupillát, atropinnal vagy más droggal, akkor utána az ember a szivárvány összes színét látja , bódult állapotában :) Olyankor szép a világ!
Elképzelem a látványt, amint baktatok hazafelé a Bazilika előtt tág pupillákkal és a japán turisták fotóznak majd, amint próbálom az út burkolatát követve hazajutni. Ez azért izgi, mert aki ismeri a mintákat a Bazilika előtt, az tudja három kör van, így lehet hogy aznap rész veszek a Körmenetben?! Csak nehogy sokáig tartson az atropin hatása. Kiki szerint amikor neki utoljára ilyen volt, 2 órán át folytak össze a dolgok a szeme előtt!
Megvan a péntek délutáni programom!

De nem ér itt véget a móka ám!!!! Mehetek vérvételre is!Ez inkább vérontás lesz megint: kígyózó sorok a bejelentkező ablak előtt, majd a pipilős pohárba átöntögetés után újabb sorbaállás, majd utána az aktuális nyugdíjas-körrel történő verekedés után végre elérik a vénámat! Egy kötőtűvel!Közben hallgatni kell, hogy ki hogy van rosszul és ki mennyire rohan a munkába vagy a nyögdíjas-kör éppen a patikába, közértbe. Ilyenkor sajnos felmegy a cukrom óhatatlanul! Már előre remegek, amikor a lift felér a labor szintre, meddig ér  a sor a lépcsőházban? 1/2 8-tól lehet csak odaállni, de gyanítom a nyugdíjasok elbújnak előző este a padok alá és a virágok közé, mert amikor nyílik az ajtó én már csak a 487. lehetek!? Na most így baromira jó eredményem lesz megint.
És ez csak a kezdet, következő lépés a mellkas röntgen, ami kizárólag délelőtt vagy hétfőn este van nyitva.Illetve pénteken 8-13-ig, tehát dolgozó ember nem lesz átvilágítva!A szemészet is pénteken 13 óráig van, tehát vagy nézek vagy világítok! Pénteken meghalni sem érdemes, szerintem aznap még a patológia is délben bezár, aztán ebédszünet van.Brrrr!!!
A diabetológiára is el kell csörömpölnöm, ha meg lesznek a vér-leletek!Ha anélkül megyek, akkor ugyanis ott is nyugdíjas-vérontásban lenne részem....
Levonva  a végső konklúziót, csak pénteken reggeltől délig szabad betegnek lenni, egyéb időpontokban tilos!

u.i.: mielőtt valaki is beütné a google maps oldalán vagy előkapná a nagy világatlaszt, hogy megkeresse a Langerhans szigeteket íme a megfejtés:

 A hasnyálmirigy (pancreas) ún. külső elválasztású, emésztő enzimeket termelő mirigyállományához tartozó, hormonokat termelő szigetszerű sejtcsoportok. A szigetcsoportok felfedezője Langerhans volt. Az itt található úgynevezett alfa-sejtek glukagont, a béta-sejtek többek között inzulint termelnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése